I Denne Artikel:

Mange regninger kan betales online i stedet for via mailen. Online betaling er meget praktisk, men betalingsfejl kan forekomme. Det er nemt at klikke "indsende" ved et uheld, hvilket resulterer i et forkert betalingsbeløb, eller en teknisk fejl kan få dig til at tro at du har betalt, når transaktionen ikke er faktisk færdig. Det er vigtigt at forstå, hvordan man stopper eller retter en online betalingsfejl.

Sådan stopper du en online betaling: stopper

Betaling af regninger online kan resultere i fejl.

Trin

Stop det hurtigt. Det er nemmere at stoppe en online betaling inden for de første 24 timer af transaktionen. Hvis du fanger det med det samme, har nogle websteder en "reverse payment" -knap på transaktionsgrænsefladen. Knappen "tilbagebetaling" forsvinder efter et par timer.

Trin

Ring til firmaet. Ring straks firmaet og lad dem vide, at betalingen blev foretaget ved en fejltagelse. De fleste virksomheder kan straks fjerne betalingen, men nogle gange tager det op til 48 timer at vende en fejl.

Trin

Send en email. Hvis du ikke har travlt med at stoppe betalingen, kan du kommunikere via e-mail. Det tager ofte 48 til 72 timer for at modtage en email tilbage fra en stor virksomhed, så brug kun email, hvis timing ikke er kritisk

Trin

Ring til banken. Brug dette som en sidste udvej. Hvis du ikke har råd til at foretage betalingen, og det ikke fjernes fra din konto, skal du meddele din bank. De fleste banker opkræver et stop betalingsgebyr for at annullere en transaktion. Ønsker kun en stopbetaling, hvis det er absolut nødvendigt.

Sådan stopper du en online betaling

FAQ - 💬

❓ Hvordan afviser du betalingen?

👉 Klik på 'Afvis betaling'. Indtast adgangskode, og klik 'Godkend'. Betalingen er nu afvist. Når du sletter en Betalingsservice-aftale, bliver regningen ikke automatisk betalt fremover. Du skal altså betale regningen på anden vis, hvis beløbsmodtageren fortsat skal modtage penge fra dig.

❓ Hvordan opretter du en betalingsaftale?

👉 Log på Danske Netbank. Klik på 'Betal & overfør' i topmenuen og under 'Betalingsaftaler' vælg 'Se og opret betalingsaftaler'. Vælg fanebladet 'Betalingsservice'. Vælg konto i dropdown listen, og klik på 'Hent'. Klik på funktionspilen ud for kreditor, og klik på 'Slet aftale'.

❓ Kan du afvise betaling gennem Betalingsservice?

👉 Når du afviser en betaling, er det kun denne ene gang, regningen ikke bliver betalt. Det er altså ikke selve Betalingsservice-aftalen, du sletter, regningen bliver betalt som sædvanligt næste gang, beløbsmodtageren ønsker betaling. Tidsfrister: Du kan afvise en betaling gennem betalingsservice til og med den 7. i betalingsmåneden.

❓ Hvornår sletter du en betalingsservice-aftale?

👉 Når du sletter en Betalingsservice-aftale, bliver regningen ikke automatisk betalt fremover. Du skal altså betale regningen på anden vis, hvis beløbsmodtageren fortsat skal modtage penge fra dig. Tidsfrister: Du kan slette en Betalingsservice-aftale indtil den foregående bankdag kl. 16.


Video: MongoTV_1205 - Godnat - Jeg Haft En OK Dag - Regningerc Er BETALT Næsten